IZLETI

Manastir Bukovo
Manastir Bukovo se nalazi na vidikovcu iznad Negotina okružen vinogradima. Popularnost manastira kod turista, pored atraktivne lokacije i vrhunskog gostoprimstva, dolazi zadnjih godina od velikog spektra proizvoda koji sami plasiraju. Crna tamjanika kao raritet u ponudi na ovim prostorima dolazi iz manastirskih vinograda, kao i jedan od najboljih kabernea u ovom delu Evrope. Manastirska prepečenica ,,Bukovska“ se danas može naručiti u svim boljim restoranima u Srbiji. Organski med i spektar lekovitih trava samo zaokružuju ovu originalnu ponudu visokog kvaliteta. Za manje grupe i zavisno od obaveza koje manastir ima, moguće je ugovoriti degustaciju vina i rakije u konaku manastira.

Hidroelektrana Đerdap 1
Poseta najvećoj hidroelektrani na Dunavu u trajanju od 60 minuta. Nakon 8 godina izgradnje zajedničkim snagama Rumunije i Jugoslavije 1972 godine dobija najveće hidroagregate na svetu. Pored obilaska mašinske hale prolazi se i iznad kanala prevodnice koja prebacuje brodove iz jednog u drugo jezero sa visinskom razlikom od 25 metra. Objekat koji priozvodi petinu ukupne električne energije u Srbiji je već 4 godine u procesu revitalizacije, što obilazak čini znatno atraktivnijim. Udaljenost od hotela 8km.

Rajačke pimnice
se nalaze na brežuljku pored sela Rajac, nedaleko od Negotina. U pitanju je pravo malo selo sastavljeno od tradicionalnih kamenih kućica a jedinstvene su po tome što, iako po svemu nalikuju na selo, u njima niko ne živi tokom cele godine a služe isključivo za proizvodnju i čuvanje vina. Svaka kuća predstavlja vinski podrum, čiji vlasnici žive u selu Rajac. U vreme kada je filoksera desetkovala vinograde po Evropi, negotinsko vinogorje je bilo pošteđeno te pošasti pa su godinama burad sa najboljim vinima iz Rajca izvožena u Francusku. Za grupe veće od 20 osoba možemo organizovati ručak u vinariji – čuveni ,,Rajački voz“ sa all inclusive konzumacijom vina i domaćih rakija.

Izlet u Rumuniju
Obilazak susednog rumunskog grada Drobeta Turn Severin.
Arhitektonske atrakcije Turn Severina su nasleđe Austro-ugarske monarhije kojoj je ovaj grad bio zadnja jugoistočna granica. Predivna zgrada Opere od belog mermera, gradski trg sa jednom od najvećih pravoslavnih crkvi u okruženju, vodotoranj-kula sa vidikovcem sa kojeg se pruža pogled na oba grada kao i Muzej Dunava na samoj obali predstavljaju znamenitosti za koje vredi odvojiti celo prepodne.